Rijeka: I ove godine 300 tisuća kuna za poklon-bonove najugroženijim umirovljenicima

Kao i prethodnih godina, Grad Rijeka će najugroženije umirovljenike, one koji imaju mirovinu manju od 1.400 kuna, za božićno-novogodišnje blagdane darivati poklon-bonom za nabavu namirnica. Poklon-bonove u protuvrijednosti 300 kuna dobit će oko 1030 starijih osoba s prebivalištem na području Rijeke.

Riječ je o oko 950 umirovljenika s malim mirovinama te oko 80 osoba starijih od 65 godina koji ostvaruju pravo na novčanu pomoć za osobe bez prihoda, koji su po prvi puta, ovogodišnjim izmjenama Odluke o socijalnoj skrbi, postali korisnici pomoći.

Poklon bonovi bit će poslani na kućnu adresu, a preuzimanje namirnica putem bit će moguće od 16. prosinca 2017. godine do 15. siječnja 2018. godine u trgovinama “Plodina”.

Grad Rijeka je još 2005. godine započeo s dodatnom zaštitom najugroženije kategorije umirovljenika dodjeljivanjem poklon-bonova određene novčane vrijednosti za preuzimanje namirnica u pojedinim trgovinama povodom božićnih i novogodišnjih blagdana. Godišnje se dodjeljuje oko tisuću poklon bonova, a za ovu je namjenu u proteklih 12 godina izdvojeno 3,5 milijuna kuna, odnosno oko 300 tisuća kuna godišnje. (Grad Rijeka)