Gradonačelnik Bilić zahvalio na pomoći ludbreškim srednjoškolcima

Rimac u Ludbregu razgovarao o suradnji sa tvrtkom Ducati komponente

Mate Rimac posjetio je tvrtku Ducati komponenti u Ludbregu u kojoj je s generalnim menadžerom Draženom Crnkovićem razgovarao o mogućnostima suradnje. Sastanku se pridružio i gradonačelnik Dubravko Bilić kako bi zahvalio osnivaču tvrtke „Rimac Automobili“ na podršci ludbreškim srednjoškolcima.
 
– Učenicima je podrška ovakve tvrtke od neizmjerne važnosti, ali je istodobno poticaj i svim mladim ljudima koji dosad možda nisu imali hrabrosti predstaviti svoje ideje. Ulaganjem u njih, ulažemo u budućnost svih nas. – poručio je gradonačelnik Dubravko Bilić.
 
Podsjećamo, učenici Srednje škole Ludbreg prvim su mjestom na državnom natjecanju u robotici osigurali nastup na svjetskom prvenstvu u Leipzigu, a tvrtka Rimac Automobili odlučila je pokriti troškove kotizacije.
Također, Rimac Automobili pomoći će i u osiguravanju materijala za razvoj bržih i spretnijih robota.
Mentor ludbreškim robotičarima i profesor Željko Posavec smatra kako je iznimno važno da se mladi orijentiraju prema tehničkim zanimanjima. Zanimljivo je da je Posavec s poznatim hrvatskim poduzetnikom i inovatorom Matom Rimcem sudjelovao na Državnom natjecanju iz robotike 2006. godine. (Grad Ludbreg)