Pula: 365 tisuća kuna za poboljšanje materijalnih uvjeta u vrtićima

U Zagrebu je danas službeno potpisan Ugovor o sufinanciranju projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2018. godini, a u ime Grada Pule ugovor je potpisala zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci.

Odlukom o raspodjeli sredstava namijenjenih sufinanciranju projekata Ministarstva Gradu Puli odobren je ukupni iznos od 365.330,00 kuna.

 „Projekt, odnosno potprojekti koje smo kandidirali na natječaj provest će se uz financijski doprinos Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koje je prepoznalo važnost infrastrukturnih ulaganja u predškolski sustav i na tome im veliko hvala. Odobrena sredstva bit će nam od velike pomoći i osigurat će nastavak ulaganja u objekte predškolskog odgoja koji kao Grad kontinuirano provodimo,“ istaknula je zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci.

Grad Pula je na javni natječaj Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku prijavio ukupno šest potprojekata za tri predškolske ustanove kojima je osnivač, a koji uključuju rekonstrukciju sanitarnih čvorova, izradu tehničke dokumentacije za sanaciju krova i rekonstrukciju kotlovnice, uređenje dvorišta i izradu rampe za pristup osobama s invaliditetom.

Od ukupno 365.330,00 kuna koje je Ministarstvo odobrilo putem Programa podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima, Dječjem vrtiću Mali svijet odobren je iznos od 49.725,00 kuna za sanaciju krova, Dječjem vrtiću Pula 105.963,00 kuna za izradu rampe i uređenje dvorišta fiksnim spravama, područnom odjelu Rožica 65.232,00 kuna za rekonstrukciju sanitarnih čvorova, a područnom odjelu Monte Zaro 44.330,00 kuna za rekonstrukciju sanitarnih čvorova. DV-SI Rin Tin Tin za dva je projekta odobreno ukupno 100.080,00 kuna, za uređenje dvorišta i izradu tehničke dokumentacije za rekonstrukciju kotlovnice.