Samobor: 1,2 milijuna kuna za edukaciju i prekvalifikaciju korisnika socijalne pomoći

Gradu Samoboru odobren je projekt Zajedno možemo naprijed, prijavljen Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku na Javni poziv naslova Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina, koji je izrađen i ostvarivat će se u suradnji s partnerima - Centrom za socijalnu skrb Samobor, Pučkim otvorenim učilištem Samobor i Udrugom za održivi razvoj Pozitiva Samobor. 
Kroz projekt vrijedan 1.190.305,58 kuna, koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u razdoblju od 6. rujna 2018. do istog datuma 2020. planira se 40 nezaposlenih pripadnika podskupine korisnika prava na zajamčenu minimalnu naknadu uputiti u programe osposobljavanja, osnaživanja mekih vještina i mentoriranja te na taj način povećati njihovu mogućnost zapošljavanja kako bi bili korak bliže ostvarivanju vlastitih prihoda, bez ovisnosti o naknadi.
Sam program i njegovi ciljevi predstavljeni su u ponedjeljak, 10. prosinca, u Galeriji Prica.
„Ovim programom i projektom“, naglasila je zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, „Grad Samobor nastavlja brinuti o najranjivijim skupinama naše zajednice, o kojima inače skrbi i kroz druge vidove pomoći, pa je ovaj projekt itekako dobrodošao za sve njih.“ 
Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Nataša Koražija naglasila je dodatnu važnost zajedničkog djelovanja u procesu osamostaljivanja njihovih korisnika, ali i dodatnu izobrazbu socijalnih radnika, kao i zapošljavanje dvoje novih djelatnika za potrebu realizacije ovog programa.
„Jednako tako“, rekla je ravnateljica POU-a Jelena Vojvoda, „važan je aspekt aktivne podrške ovoj pomalo izgubljenoj i zaboravljenoj, ni mladoj ni staroj populaciji naših sugrađana. Dodatno obrazovanje, koje je predviđeno projektom unutar dvije godine u Pučkom otvorenom učilištu, omogućit će im povratak u društvo.“
Svima su se predstavili Helena Miholić i David Radošević, mladi novozaposleni socijalni radnici koji će svoja znanja i vještine, za početak, brusiti upravo kroz ovaj projekt. (Grad Samobor)