Samobor: 400 tisuća kuna za potpore za kapitalna ulaganja poduzetnicima

ove je godine Grad Samobor izdvojio sredstva za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za kapitalna ulaganja subjekata malog gospodarstva na području grada Samobora, a javni poziv je u tijeku. 
Ovo je tek jedna u nizu mjera kojima Samobor potiče razvoj poduzetništva te se nedavno slijedom toga našao među 15 gradova s najviše poduzetnika.  

Gradonačelnik Samobora Krešo Beljak ističe kako upravo ovi podaci potvrđuju da je Samobor među prvim gradovima u Hrvatskoj koji je zaista izašao iz krize. Tu treba naglasiti da je Samobor među rijetkim gradovima koji nemaju prirez, što je jedan od razloga za porast broja stanovnika koji bilježi.

Sredstva potpora za kapitalna ulaganja mogu ostvariti  gospodarski subjekti koji su izvršili ulaganje u razdoblju od 1. prosinca 2016. do 31. listopada 2017. godine. Minimalni iznos ulaganja je 100.000,00 kuna, a iznosi potpora koji se dodjeljuju  podijeljeni su u razrede, ovisno o visini ulaganja pojedinog gospodarskog objekta.
Gospodarski subjekti mogu u jednoj godini ostvariti pravo na dodjelu jedne potpore za kapitalna ulaganja. Grad Samobor u ovoj je godini osigurao dodatnih 100.00,00 kuna pa će se za ovu svrhu iz Proračuna izdvojiti ukupno 400.000,00 kuna. (Grad Samobor)