Samobor: Beljak pokreće stručnu raspravu, zatvorit će promet na glavnom Trgu

Nakon strašne tragedije u Samoboru, u kojem je na samom središnjem gradskom trgu, u naletu automobila poginuo šestogodišnji dječak, gradonačelnik Krešo Beljak pokrenuo je postupak kojim će se značajno povećati sigurnost sudionika u prometu, a koji će, najavljuju iz Grada, sigurno podrazumijevati djelomično ili čak potpuno zatvaranje prometa na glavnom Trgu.

'Već godinama se građani Samobora žale na prometna rješenja u centru grada, no glasna manjina uspijevala je spriječiti Gradsku upravu u donošenju konkretnih promjena. No, nakon nedavnog tragičnog događaja na gradskom Trgu, gradonačelnik Krešo Beljak odlučio je kako ga nikakvi pritisci više neće spriječiti u realizaciji dugogodišnje ideje te je pokrenuo postupak za povećanje sigurnosti u prometu, pogotovo pješaka i djece.

U donošenje rješenja uključit će se struka i sve nadležne institucije, stoga će i sam postupak zahtijevati određeno vrijeme potrebno za usklađivanje svih pravila i regulativa', navode iz Grada i dodaju kako će javnost biti obaviještena čim se donese jedinstveno mišljenje. (Grad Samobor)