Samobor: Bunker slavi prvi rođendan, u godinu dana više od 19 tisuća posjetitelja!

Najveći centar za mlade u Hrvatskoj, samoborski Bunker, slavi svoj prvi rođendan. Od službenog otvaranja 28. travnja 2017., pa sve do kraja prošle godine Bunker je posjetilo više od 19 tisuća posjetitelja koji su sudjelovali na nekom od 90 organiziranih programa ili u svakodnevnom neformalnom druženju u prostoru s različitim zabavnim sadržajima tzv. Chill out zoni te prostoru za učenje (Study room).

Grad Samobor investirao je, podsjetimo, pet milijuna kuna u preuređenje starog časničkog restorana u nekadašnjoj vojarni Taborec, pretvorivši da u najmoderniji i najveći centar za mlade u Hrvatskoj.

Na više od 1300 m2 u Bunkeru se tako nalazi velika multimedijalna dvorana, odnosno fun zona namijenjena koncertima, predstavama, projekcijama filmova i zabavi, Chill out zona za opušteno druženje s različitim zabavnim sadržajima (bilijar, stolni nogomet, stolni tenis, play station i sl.), Study room gdje mladi uče, pišu seminarske radove i slično, prostor namijenjen radu udruga, info centar i galerijski prostor te kafić i veliki vanjski prostor.

Velika rođendanska proslava započinje, javljaju iz Grada Samobora, u nedjelju, 22. travnja u 17:00 sati radionicom Bunker 2.0 koja će okupiti gradske stipendiste i sve mlade kako bi razgovarali o novim programima. Nakon toga u 19:00 sati slijedi besplatna projekcija trenutnog hit filma Rampage: Totalni kaos.

Od utorka, 24. travnja kreće izložba izložbu fotografija The best of…Bunker koja će prikazati čime su se sve mladi bavili u posljednjih godinu dana. Istoga dana u 18:00 sati održava se predavanje Stop vršnjačkom nasilju koje organiziraju udruga Nova budućnost i Poliklinika za zaštitu djece i mladih grada Zagreba.

Srijeda, 25. travnja rezervirana je za okrugli stol Mladi su naša sadašnjost, ne samo budućnost – iskustva i izazovi koji počinje u 11:00 sati, a okupit će stručnjake koji rade s mladima s nacionalne, županijske i gradske razine. Okrugli stol moderirat će „gradska cura“ Andrea Andrassy. 

U srijedu navečer, od 20:30 sati samoborci i svi njihovi gosti mogu besplatno uživati uz Studio smijeha koji dovodi Udruga Pozitiva Samobor. 

Četvrtak je posvećen volontiranju pa će Volonterski centar na radionici u 10:30 sati okupiti djecu iz Dječjeg foruma, a kasnije toga dana na Bunkerovu pozornicu stižu državni pobjednici u suvremenom plesu koji će nastupati od 19:00 sati.

Petak i subota dani su za zabavu – u petak u 18 sati tako kreće turnir u Aliasu, u 19 DJ radionica, a u 21 sat počinje Sway house party.

Posljednjeg dana rođendanske proslave, u subotu 28. travnja, u 10 sati počinje malonogometni turnir 3 na 3, a šećer na kraju ove velike proslave je koncert S.A.R.S. – a koji počinje u 21:00 sat.