Samobor roditeljima sufinancira još jednu dadilju

Samobor je među rijetkim gradovima koji nemaju problema s natalitetom. Stoga se iznova ukazuje potreba za povećanjem kapaciteta, a tu su mjesto našle i dadilje. Prvi ovakav obrt za čuvanje djece otvoren je u prosincu prošle godine, a drugi prije nepunih mjesec dana. Novootvoreni obrt za čuvanje djece, Pandino gnijezdo, vlasnice Ivane Jergović, nalazi se u Kladju, na adresi Prigorska 15. Za sada se na čuvanju u obrtu nalazi četvero djece, dok je najveći broj djece na jednu dadilju, šest.

Ovaj vid skrbi posebno je pogodan za djecu jasličke dobi, obzirom da su grupe male te da se u obrtima njeguje topla, obiteljska atmosfera. Dodatna prednost obrta dadilja je u prilagođavanju radnog vremena potrebama roditelja. Obrt za čuvanje djece, Pandino gnijezdo nudi mogućnost čuvanja djece i u poslijepodnevnim satima što je posebno važno za roditelje koji rade u smjenama.

Grad Samobor sufinancira svako dijete na čuvanju u obrtu Pandino gnijezdo u iznosu od 1.000,00 kuna mjesečno, dok 1.150,00 kuna plaćaju roditelji.

Pandino gnijezdo zajedno su obišli zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Juro Horvat i stručna suradnica za predškolski odgoj, Renata Kenda. Osim toplog, obiteljskog ambijenta, za djecu je uređeno i ograđeno igralište s raznim igralima koje omogućava bezbrižan boravak djece na svježem zraku. (Grad Samobor)