Samobor dobiva Centar za mlade vrijedan pet milijuna kuna

Konferencija za novinare povodom početka radova na izgradnji Centra za mlade u Samoboru održat će se u srijedu, 8. lipnja 2016. godine, u 11:00 sati, na prostoru bivše vojarne Taborec u Samoboru (glavni ulaz iz Mirnovečke ulice). Mladi Samoborci još ove godine dobit će dugo najavljivani centar za svoje potrebe. Samoborski centar za mlade bit će otvoren na prostoru bivše vojarne, u nekadašnjem restoranu za časnike. Projekt vrijedan gotovo 5.000.000,00 kuna u potpunosti će financirati Grad Samobor. Središnja prostorija novog Centra bit će velika dvorana u kojoj će se održavati koncerti, kino i kazališne predstave. Osim toga, opremit će se uredi za potrebe udruga mladih te prostorije za edukaciju i izložbeni prostor. U sklopu Centra otvorit će se i klizalište te pripadajući ugostiteljski objekt.
Centar za mlade koristit će također mladi koji u sklopu europskih projekata u okviru programa ERASMUS + u sve većem broju posjećuju Samobor.
Radove će otvoriti samoborski gradonačelnik Krešo Beljak, a o programima će govoriti ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Samobor Jelena Vojvoda te predstavnici Savjeta mladih i udruga mladih s područja Grada Samobora. (Grad Samobor)