Samobor: Dodijeljeno 68 učeničkih i studentskih stipendija

Ukupno 68 stipendija za školsku i akademsku 2018./2019. godinu samoborskim učenicima i studentima uručeno je danas na svečanoj dodjeli u Centru za mlade Bunker, koju je za svoje stipendiste organizirao Grad Samobor. 
Svakako treba naglasiti da su stipendije ove godine prema kriteriju socio – ekonomskog statusa dobili svi koji su na njih i aplicirali te, naravno, ispunili tražene uvjete. Po kriteriju izvrsnosti dodijeljeno je 7 učeničkih i 10 studentskih stipendija, 3 stipendije dobili su mladi glazbenici, 30 učenika i 14 studenata dobilo je stipendije prema socio-ekonomskom statusu, a dodijeljene su i 4 posebne stipendije.
Stipendije se dodjeljuju za period od 10 mjeseci, a 500 kuna mjesečno dobivat će izvrsni učenici i mladi glazbenici, 600 kuna mjesečno učenici temeljem socio-ekonomskog statusa, izvrsni studenti primat će 800 kuna, dok studentima prema socio-ekonomskom statusu pripada 1.000 kuna mjesečno. Za šestero učenika koji se školuju za deficitarna zanimanja po trogodišnjem programu, Udruženje obrtnika Samobor osiguralo je dodatnih 400 kuna pa će tako i njihova stipendija iznositi 1.000 kuna, što je najviša takva stipendija u državi. (Grad Samobor)