Samobor: 'Kino na putu' stiže u samoborsku okolicu, kreće i Ljetno kino

fo: Davor Đopar

Iako se samoborsko kino preuređuje, Samoborci ovoga ljeta mogu uživati u brojnim filmskim projekcijama – na razne načine.

Pokrenut je projekt Kino na putu koji donosi kulturu u mjesne odbore u okolici Samobora, njihove društvene i vatrogasne domove, škole i školska igrališta. Tako se omogućava djeci, mladima i odraslima da uživaju u čarima kvalitetnih hrvatskih i europskih filmova na velikom platnu u svojem susjedstvu. Mnogima je to prvi doticaj s kinom i s europskim filmskim stvaralaštvom.

Osim Kina na putu, Samoborci će u sklopu Ljetnog kina uživati u gledanju filmova na otvorenom, svakoga četvrtka navečer na velikoj livadi iza zgrade Hrvatskog doma. 

fo:Milan Žitković

Za djecu je organiziran i Samoborski ljetni filmko, program filmskih projekcija najgledanijih animiranih filmova za djecu u POP UP kinu na Autobusnom kolodvoru. 

I Centar za mlade Bunker otvara svoja vrata filmoljupcima, u Bunkerovoj Teenoteci prikazivat će se europski nagrađivani filmovi za mlade, uz besplatne kokice. 

Svi navedeni programi u organizaciji su Pučkog otvorenog učilišta Samobor i Bunkera, a za korisnike su potpunosti besplatni. Cilj ovih aktivnosti je približiti filmsku umjetnost svim građanima, bez obzira na njihove socioekonomske mogućnosti te proširiti filmsku kulturu mimo filmova američke produkcije.

U Samoboru se u POP UP kinu održavaju i redovne projekcije aktualnih kino naslova te filmske matineje po izuzetno prihvatljivim cijenama. 

Osim kina, u Samoboru se održavaju i brojni drugi programi tijekom ljetnih praznika, a djeca od malena uče uživati u bogatoj kulturnoj ponudi svoga grada. (Grad Samobor)