Samobor dobiva najveći Centar za mlade u Hrvatskoj

Centar za mlade u Samoboru uskoro otvara svoja vrata. Ovih dana dobio je i ime – Bunker, koje ga povezuje s njegovom adresom na prostoru bivše vojarne Taborec. Prvo javno predstavljanje Bunkera održat će se u utorak, 24. siječnja u 19:00 sati u maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Samobor (Trg Matice hrvatske 3, Samobor). Radovi na izgradnji Centra počeli su, podsjetimo, u lipnju prošle godine. Projekt je vrijedan pet milijuna kuna, i u potpunosti je financiran iz gradskog proračuna.
O važnosti ovog projekta za Grad Samobor govorit će zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, dok će Jelena Vojvoda, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta, unutar kojeg se osniva Centar za mlade, reći više o samim programima, vizualu i ideji budućeg Centra. Početni programi osmišljeni su u suradnji s mladima, nakon provedenih fokus grupa po samoborskim osnovnim i srednjim školama.
Zidovi Bunkera su gotovi, u tijeku je postavljanje scenske rasvjete i opreme, dok će dušu ovom prostoru udahnuti upravo mladi – svojim prijedlozima, idejama i energijom.
Pozivaju se svi mladi, ali i njihovi roditelji, odgajatelji, nastavnici da podrže ovaj projekt svojim prijedlozima i sudjeluju u stvaranju najveselijeg mjesta u Samoboru, ujedno i najvećeg Centra za mlade u Hrvatskoj.
Središnja prostorija novog Centra bit će velika dvorana u kojoj će se održavati koncerti, kino i kazališne predstave. Osim toga, opremit će se uredi za potrebe udruga mladih te prostorije za edukaciju i izložbeni prostor. U sklopu Centra otvorit će se i klizalište te pripadajući ugostiteljski objekt.(Grad Samobor)