Samobor: Na ljeto ponovo kupanje na gradskim bazenima

Kako bi se i ovog ljeta omogućilo kupanje na gradskom bazenu na Vugrinščaku, Grad Samobor odlučio je riješiti problem oko dugogodišnjeg propadanja objekta koje je dovelo do toga da korištenje bazena više nije sigurno.

Naime, Grad kao vlasnik prostora raskinuo je ugovor o dugogodišnjem najmu s trgovačkim društvom Nakus d.o.o. zbog njegove nemogućnosti pružanja ove javne usluge na adekvatan i siguran način.

„Na ovaj korak Grad Samobor odlučio se prvenstveno zbog sigurnosti djece i građana. Konkretno, prilikom preuzimanja ključeva upoznati smo s činjenicom kako se na području objekta bez nadzora nalaze opasne i štetne tvari, za ljude, imovinu i okoliš. Budući da se prije nekoliko godina ovdje već dogodila ekološka katastrofa kada je zbog izlijevanja opasnih tvari u Gradnu došlo do pomora riba, stava smo kako sigurnost naših građana mora biti na prvom mjestu.“, ističe načelnik Stožera civilne zaštite Grada Samobora Željko Stanec. 

„Postupak rješavanja imovinsko-pravnih odnosa je u tijeku, no vjerujemo kako ćemo uspjeti na vrijeme osigurati sve uvjete kako bi Javna ustanova Sportski objekti Samobor preuzela obavljanje bazenom te kako bismo ovoga ljeta svima omogućili kupanje u bazenu koji ćemo nužnim ulaganjima dovesti u puno bolje stanje.“, zaključuje Stanec. 

 (samobor.hr)