Samobor: Grad DVD-u Bobovica kupio novo vozilo vrijedno 224 tisuće kuna

Samoborski su vatrogasci od subote, 22. listopada, bogatiji za još jedno vozilo. Radi se o Renaultu trafic za prijevoz 9 osoba, modificiranom za vatrogasne potrebe, čiju je kupnju u potpunosti financirao Grad Samobor, a u sklopu proslave 60 godina rada DVD-a Bobovica. Vozilo, ukupne vrijednosti 224.061 kunu, ima pojačanu šasiju i nosivost, pojačani akumulator, ugrađen sustav za stabilizaciju prilikom vuče prikolice, sustav za nadzor pogona kod proklizavanja u zavojima i kod kretanja na uzbrdici te svjetlosnu signalizaciju integriranu u kućišta zadnjih svjetala, s razglasom.
Na prigodnoj svečanosti, održanoj kod vatrogasnog doma, ključeve novog vozila predsjedniku DVD-a Bobovica Zdenku Jednaru predao je zamjenik samoborskog gradonačelnika Željko Stanec. Pohvalivši rad DVD-a i zahvalivši na dosadašnjem radu, posebno je istaknuo važnost prenošenja vatrogasnih vještina i znanja na najmlađe, kojih se i ovaj puta, uz odrasle članove društva, okupio velik broj.
Vozilo je blagoslovio župni vikar vlč. Josip Čulig, a po primopredaji vozila prigodne su zahvalnice dodijeljene svima zaslužnima za ostvarenje ovog dugogodišnjeg sna bobovičkih vatrogasaca. Između ostalih, primili su ih zamjenici gradonačelnika Željko Stanec i Hrvoje Frankić, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Samobora Željko Koščica, zapovjednik JVP-a Samobor Mladen Žitković, pročelnik Željko Radovanić, viši savjetnik Krunoslav Znika i predstavnici samoborskog predstavništva Renaulta.
Nakon svečanosti priređen je domjenak za sve prisutne uz glazbu i nezaobilaznu kotlovinu, u kojoj su vatrogasci iz Bobovice ponajbolji samoborski meštri, što su dokazali i na nedavno održanim Danima samoborske kotlovine, gdje su, u žestokoj konkurenciji, pobijedili. (Grad Samobor)