Samobor: Osigurane najviše stipendije za učenike deficitarnih zanimanja

Zadnja ovogodišnja Skupština Udruženja obrtnika Samobor održana je u prostorijama UOS-a u ponedjeljak, 17. prosinca, a osim uobičajenog dnevnog reda na stolu se našao i Sporazum o suradnji Grada Samobora i Udruženja obrtnika Samobor o Programu stipendiranja učenika deficitarnih obrtničkih zanimanja u šk.god. 2018./2019.

Grad Samobor već niz godina stipendira učenike koji upisuju deficitarna zanimanja prema dva kriterija – njihovoj izvrsnosti i socio-ekonomskom statusu, a ovim programom u njihovo stipendiranje financijski se uključuje i samoborsko Udruženje obrtnika.

Tako će UOS za 6 učenika koji se obrazuju po trogodišnjem programu za deficitarna zanimanja izdvojiti dodatnih 400 kuna tijekom 10 mjeseci, koliko traje školska godina, pa će ovaj dio samoborskih školaraca primati ukupno 1.000 kuna mjesečno, što je i najviša stipendija ove vrste u Hrvatskoj.

Ugovor su s velikim zadovoljstvom potpisali zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković i predsjednik Udruženja obrtnika Samobor Marijan Karlović, oboje naglasivši kako će i dalje tražiti modele suradnje koji će doprinositi boljem statusu naših obrtnika te olakšati rad sadašnjim i budućim vlasnicima obrta.

Pohvale za svoj rad dobili su tajnik udruženja Nikica Matan i Tamara Obradović, koja je u udruženju na stručnom usavršavanju, za što su im skupštinari izglasali i prigodne novčane nagrade. (Grad Samobor)