Samobor: Ove godine čak 37 prvašića više nego lani!

U samoborske škole ove je godine upisano 410 prvašića, čak 37 više nego lani. U ukupno 5 samoborskih osnovnih škola tako je broj učenika povećan za 51, što je podatak kojim se Samoborci itekako ponose, ističu iz Grada.

Doprinosi tome sigurno i učestalo doseljavanje obitelji s djecom koje Samobor prepoznaju kao grad po mjeri čovjeka.

Dok hrvatske škole nažalost bilježe drastičan pad broja prvašića, u Samoboru nemamo tih problema, kod nas ih je svake godine sve više. Kao gradonačelnik mogu zaista biti ponosan, jer povećanje broja djece u gradu najbolji je dokaz kako Grad ide u dobrom smjeru.“, ističe gradonačelnik Samobora Krešo Beljak.

Grad Samobor za sve je učenike osnovnih škola osigurao besplatne udžbenike, a ove godine po prvi put su uvedeni i besplatni udžbenici za izborne predmete.

U tu svrhu Grad Samobor u ovoj je godini izdvojio više od 1,6 milijuna kuna proračunskih sredstava.

Još jedna pomoć učenicima i roditeljima je financiranje pomoćnika u nastavi u koju su svrhu Samoboru odobrena bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda za provedbu projekta pomoćnika u nastavi. Ukupna vrijednost projekta u četverogodišnjem razdoblju iznosi više od 5 i pol milijuna kuna, a uz intenzitet potpore od 85%, udio Grada Samobora iznosit će više od 842 000 kuna.

Kroz ljetne praznike uložena su znatna sredstva u obnovu i uređenje zgrada škola i vrtića, a Grad Samobor pobrinuo se i za veću sigurnost djece u prometu, postavljanjem radarskih svjetlosnih uređaja u blizini škola i obnovom vertikalne i horizontalne signalizacije. (Grad Samobor)