Samobor: Radovi pri kraju, otvara se Centar za mlade

Nakon dugog čekanja, mladi u Samoboru napokon dobivaju prostor za svoje potrebe. Građevinski radovi na Centru za mlade privode se kraju, a u tijeku je završno oblaganje podova i čišćenje unutrašnjosti objekta. Po završetku „grubih“ radova, slijedi postavljanje opreme potrebne za izvođenje programa, rasvjete, scenske rasvjete i video nadzora. Paralelno s izvođenjem radova, provode se fokus grupe s mladima koji daju svoje prijedloge za programe koji će se u Centru odvijati.
Centar za mlade zamišljen je kao javno dostupan prostor svim mladim osobama bez ograničenja i naknade čija je svrha kvalitetna organizacija slobodnog vremena, prevencija različitih oblika štetnog ponašanja, učenje, informiranje i priprema za tržište rada.  U sklopu Centra za mlade postavljeno je i klizalište, koje je već u ovoj sezoni započelo s radom, a svakoga dana okuplja sve veći broj građana, a osobito djece.
Klizalište je otvoreno svakog dana od 9:00 do 22:30 sati,  od  18. studenog do 15. veljače. Raspored korištenja klizališta dostupan je na: www.sportski-objekti-samobor.hr. (Grad Samobor)