Samobor ulaže u gradnju društvenih domova u udaljenim naseljima

Društveni domovi žila su kucavica života u mjesnim odborima. Služe kao mjesto za druženje, sastanke, zabavu, a mještani se rado uključuju u uređenje domova i okoliša.

 Upravo stoga, Grad Samobor je u ovoj godini izdvojio znatna sredstva za izgradnju društvenih domova i uređenje postojećih, kako bi se podigla kvaliteta života stanovnika udaljenijih naselja.

Nakon desetljeća čekanja, zadovoljni su stanovnici Vrhovčaka, gdje su krenuli radovi na izgradnji potpuno novog društvenog doma. Novi dom dobit će i mještani Otruševca, koji također već dugo čekaju na realizaciju ovog projekta. Osim izgradnje novih, ulaže se i u postojeće društvene domove, kako bi još bolje služili građanima. 

Tako su novo krovište dobili društveni domovi u Drežniku i Celinama, a uređuju se i oni u Petkovom Bregu, Javorku, Braslovju, Cerju i Medsavama. U ovoj godini izradit će se i projektna dokumentacija za izgradnju društvenog doma u Noršić Selu, jednom od najudaljenijih samoborskih naselja, gdje je itekako potrebna revitalizacija društvenog života. (Grad Samobor)