Samobor: Završen sedmi ciklus tribina gradonačelnika na terenu

I ove godine održan je ciklus tribina gradonačelnika na terenu.
Predstavnici gradskih vlasti obišli su 44 mjesna odbora gdje su građani dobili priliku ukazati im na svoje probleme i dati svoje prijedloge.
Brojni prijedlozi izneseni su i u tribinama na samom kraju ovogodišnjeg ciklusa.
Tako su mještani Slanog Dola predložili dovršetak prometnice na relaciji Križetići – Slani Dol, a rekonstrukcija prometnice kroz Donju Dubravu, kao i izgradnja društvenog doma bili su zahtjevi mještana Dubrave Samoborske.
U Vrhovčaku je tribina napokon održana u dugo iščekivanom društvenom domu, a njegov dovršetak glavna je želja mještana. Osim toga, predložili su i izgradnju nogostupa ili uređenje staze prema Stražniku.
Novi društveni dom bio je također mjesto susreta mještana Otruševca s predstavnicima gradskih vlasti. Osim dovršetka uređenja doma, predložili su i sanaciju glavne prometnice kroz naselje.
U Rakovom Potoku je glavna tema bila rekonstrukcija Samoborske ceste i rješavanje oborinske odvodnje, kao i sanacija Jurinčevog i Arbaševog puta.
Rekonstrukcija prometnice kroz naselje važna je i za mještane Konščice, koji predlažu i asfaltiranje ulice Baltin Jarek.
Uređenje društvenog doma prijedlog je stanovnika Samoborskog Otoka, kao i dovršetak izgradnje fekalne kanalizacije.
Posljednja ovogodišnja tribina održana je u Molvicama gdje mještani također predlažu uređenje prometnice kroz naselje.
Izuzetno pozitivni dojmovi s terena i velik interes stanovnika samoborskih naselja razlog su nastavka održavanja tribina gradonačelnika na terenu već sedmu godinu za redom, a novi ciklus najavljen je za slijedeću godinu.  (Grad Samobor)