Samoboru dodijeljena srebrna plaketa za online informiranje građana

Samoboru je dodijeljena srebrna plaketa za online informiranje gradova. Naime, Grad Samobor je, nakon Pule, grad s najvećim brojem objava u nacionalnom servisu vijesti Lokalna Hrvatska koji prikuplja informacije iz većine jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj.

Lokalna Hrvatska svake dvije godine dodjeljuje priznanja županijama, gradovima i općinama koji svojim objavama najviše doprinose redovitom informiranju građana, s ciljem isticanja aktivnosti i izgradnje decentraliziranog sustava informiranja.

Samobor je u razdoblju od 2011. do 2013. godine nagrađen brončanom plaketom, dok je za razdoblje od 2017. do 2019. zaslužio srebrnu, čemu zasigurno doprinosi i nova Internet stranica.

Samobor je jedni grad u Hrvatskoj koji je ujedinio sve gradske ustanove na jednoj Internet stranici, pružajući tako građanima sve relevantne informacije na jednom mjestu te specifičan alat za praćenje gradskih događanja i komunikaciju s građanima.

„Samobor je među gradovima koji najotvorenije komunicira sa svojim građanima, a osim Internet stranice, važno je spomenuti komunikaciju putem društvenih mreža koju smo započeli među prvima u Hrvatskoj“, ističe gradonačelnik Krešo Beljak. (Grad Samobor)