Šestero novih 'volontera' u koprivničkoj gradskoj upravi

Od početka tjedana u Gradu Koprivnici je šestero novih polaznika stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa. Novi polaznici stručnog osposobljavanja prvo radno iskustvo stjecat će na odgovarajućim poslovima u struci u gradskoj upravi. Mišel Jakšić, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika, njegova zamjenica Melita Samoborec te stručne službe grada novim su „volonterima“ poželjeli mnogo uspjeha u narednih godinu dana.

U gradskoj upravi imat ćete priliku teorijska znanja koja ste usvojili tijekom formalnog obrazovanja iskoristiti u praksi. I vi, kao i ranije generacije polaznika Programa stručnog osposobljavanja, unijet ćete u posao nove i kreativne ideje što će se naravno odraziti i na kvalitetu usluge koju Grad nudi svojim građanima – istaknuo je Mišel Jakšić.

Cilj programa „Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa“ je da se mladim nezaposlenim osobama bez radnog iskustva i staža osigura ulazak na tržište rada kroz stručno osposobljavanje za rad. Ukupne troškove ovog Programa u cijelosti snosi Hrvatski zavod za zapošljavanje.
Stručno osposobljavanje trajat će 12 mjeseci, a stjecanje radnog iskustva na odgovarajućim poslovima u struci kroz navedeno stručno osposobljavanje kao i položeni državni stručni ispit osigurati će  polaznicima veću konkurentnost na tržištu rada. S današnjim danom u Gradu Koprivnici trenutno na stručnom osposobljavanju je 13 osoba. (Grad Koprivnica)