Šibenik: Dodijeljeno 11 studentskih stipendija više nego lani

Šibenskim studentima koji su, temeljem javnog natječaja, ispunili uvjete i ostvarili pravo na financijsku potporu Grada Šibenika ugovore o stipendiranju uručio je jučer u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ gradonačelnik Željko Burić.

Ukupno je dodijeljeno 46 ugovora o stipendiranju, odnosno 11 više nego prošle godine.

„Iz godine u godinu nastojimo povećati stavku u proračunu Grada Šibenika namijenjenu  za studenske stipendije kako bi bar malo rasteretili   vas studente i vaše roditelje. Čestitam vam na ostvarenom uspjehu te priželjkujem da se većina vas nakon studija vrati u svoj rodni grad.“, istaknuo je gradonačelnik Željko Burić.

Studentima je na ostvarenim stipendijama čestitao i zamjenik gradonačelnika Paško Rakić, ujedno i predsjednik Povjerenstva za dodjelu stipendija Grada Šibenika. U kategoriji stipendija za studente prve godine preddiplomskih studija dodijeljeno je 16 stipendija, uključujući kriterij uspjeha u prethodnom obrazovanju te kriterij socijalnog statusa. Prema istim kriterijima raspodijeljeno je 6 stipendija za studente prve godine diplomskih studija.

U kategoriji studenata viših godina studija dodijeljene su 24 stipendije. Visina stipendija iznosi 700 kuna mjesečno, a bit će isplaćivane za razdoblje od 01. listopada 2018. do 30. rujna 2019. Za akademsku godinu 2018./2019. Grad Šibenik je u svrhu stipendiranja studenata osigurao 400 tisuća kuna. (Grad Šibenik)