Šibenik: Gradonačelnik Burić i ministar Marić o rješenju pitanja TEF-a

Ministar državne imovine Goran Marić  i gradonačelnik Željko Burić sastali su se jutros u Uredu gradonačelnika na temu  finalizacije postupka u rješenja pitanja TEF-a.

Današnji sastanak je kontinuitet  rada ove Gradske uprave u suradnji s Ministarstvom državne imovine  na problematici TEF-a staroj 25 godina. Suzili smo moguće varijante konačnog rješenja situacije, a trenutno najvažniji korak nam je deblokada računa tvrtke TEF. Na prostoru TEF-a  u konačnici priželjkujemo aktivnu zonu u kombinaciji gospodarskog i javnog sektora.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić, zahvalivši ministru Mariću na izuzetnom angažmanu po pitanju rješenja problematike TEF-a.

Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo državne imovine aktivni su partneri Gradu Šibeniku u rješenju problematike TEF-a,  a kako sam i ranije govorio, riječ je o najvažnijem projektu u mandatu ove Vlade. Postavili smo rok od mjesec dana za deblokadu računa tvrtke, što  je ujedno i pretpostavka za daljnje djelovanje. Na prostoru TEF-a ispisuje se povijest Šibenika, a učinit ćemo da to bude dovoljno brzo i uspješno.“, poručio je ministar državne imovine Goran Marić nakon današnjeg  sastanka u Uredu gradonačelnika.

Radnom sastanku nazočili su i predstavnici konzultantske tvrtke BDO, zamjenici gradonačelnika Danijel Mileta i Paško Rakić te pročelnici Gradske uprave.

Podsjetimo, ministar Marić obišao je prostor TEF-a u svibnju ove godine kada je i definirano da je riječ o projektu od strateškog interesa za Grad Šibenik, ali i za Ministarstvo, odnosno Vladu Republike Hrvatske. (Grad Šibenik)