Šibenik: Kapitalni projekt 'Studentskog doma Palacin' prijavljen na Europski fond

Ukupna vrijednost projekta 84.094.707,55 kuna a od Europskog fonda očekuje se sufinanciranje u iznosu od 79.680.00,00 kuna dok će ostatak financirati Grad Šibenik

Grad Šibenik u suradnji s Veleučilištem u Šibeniku i Studentskim centrom u Šibeniku prijavio je danas projekt "Studentski dom Palacin" na natječaj  Europskog fonda za regionalni razvoj, operativni  program 'Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.' Riječ je o kapitalnom objektu za  smještaj i prehranu studenta na području Grada Šibenika.

 „Ovaj projekt je nastavak težnje Gradske uprave da u suradnji s visokoškolskim ustanovama na području Grada Šibenika stvori suvremene uvjete za boravak i učenje studenata iz Hrvatske i inozemstva. Nakon uspješno odrađene akademske godine dislociranog studija Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora, te sve boljeg pozicioniranja šibenskog Veleučilišta  u izobrazbi kadrova u turizmu, krećemo u  projekt koji će mladim ljudima značajno olakšati uvjete studiranja u Šibeniku. Projekt 'Studentskog doma Palacin' trajno će promijeniti izgled i budućnost našeg grada na način da će zapušteni prostor biti oplemenjen,  a mladima će ponuditi potrebne sadržaje čime smo još jedan korak ka definiranju Šibenika kao studentskog grada.', rekao je gradonačelnik Željko Burić.

 

Prema idejnom projektu arhitekta Zorana Popovića na postojećoj lokaciji napuštene vojarne u tri dilatacije izgradit će se studentski dom kapaciteta 332 kreveta. Ukupan broj dvokrevetnih soba je 158, dok je 16 soba jednokrevetnih. Ukupna  površina objekta je 7863,38 m2. U postojećim krajnjim dilatacijama nadogradit će se kat i zeleni krov, dok će se središnja dilatacija srušiti  i izgradit će se  novi objekt koji povezuje krajnje dilatacije. Projektom je kao sadržaj Studentskog doma predviđeno i uređenje  restorana sa sto sjedećih mjesta.  

Ukupna vrijednost projekta 84.094.707,55 kuna a od Europskog fonda očekuje se sufinanciranje u iznosu od 79.680.00,00 kuna dok će ostatak financirati Grad Šibenik. Predviđeno trajanje projekta je 34 mjeseca. (Grad Šibenik)