Šibenik: Kreću i besplatne poduke iz ženske košarke za predškolce

Grad Šibenik ovog je listopada zajedno sa Zajednicom sportova grada Šibenika i u suradnji s Hrvatskim Olimpijskim odborom pokrenuo pilot projekt besplatnih sportskih poduka za šibenske predškolce. Nakon što su uvedene poduke za mušku košarku i karate, ovog je tjedna na službenim gradskim stranicama, najavljeno i organiziranje poduka za žensku košarku.

Na gradskim stranicama objavljeno kako će Ženski košarkaški klub „Šibenik“ dva puta tjedno besplatno podučavati predškolsku djecu košarci. Program i rekviziti koji su osigurani djeci prilagođeni su njihovom predškolskom uzrastu.

Treninzi će se održavati utorkom i četvrtkom od 17:00 – 18:00 sati u sportskoj dvorani „Meterize“, a prvo okupljanje djece za ovaj Program je 4. prosinca.

Zamjenik gradonačelnika Paško Rakić poručio je kako je cilj cjelokupnog projekta omogućiti šibenskoj djeci omogućiti stjecanje sportskih vještina na profesionalan i stručan način kao i potaknuti roditelje da od samih početaka odrastanja uče svoju djecu o važnosti sportskih aktivnosti u životu. (gradonačelnik.hr/L.U.)