Šibenik: Tvrtka Industrius izabrala Podi zbog najboljih uvjeta, zaposlit će 80 ljudi

U poduzetničkoj zoni Podi Šibenik u petak je otvoren poslovni pogon tvrtke Industrius d.o.o., koja će omogućiti otvaranje i do 80 novih radnih mjesta. Otvaranju poslovnog pogona, uz članove obitelji direktorice Industriusa Milenke Barać, nazočili su brojni gospodarstvenici i poduzetnici.

„Uz obrazovanje i turizam važan temelj razvoja i napretka našega grada je i gospodarstvo, pri čemu svakako ističem Poduzetničku zonu Podi. Ovdje će se uskoro otvoriti 400 novih radnih mjesta, a njih 80 nalazit će se u pogonu tvrtke Industrius. Proizvodnja ostaje kao osnova za naš daljnji gospodarski rast i grad će nastaviti davati sve od sebe da nastavimo provlačiti nove ulagače, čemu svjedoči i sam koncept te infrastruktura u zoni Podi. Svjedočimo dolasku novih ulagača, kao i proširivanju postojećih proizvodnih pogona, stoga ćemo i dalje biti dobar partner u novim gospodarskim i poduzetničkim inicijativama.“istaknuo je gradonačelnik Burić, a uz čestitku vodstvu tvrtke  poželio im  je i puno uspjeha u budućem poslovanju.

 „Tvrtka je počela s radom 2010.g.; poslovali smo u brojnim zemljama Europe te diljem svijeta,  a u Hrvatskoj smo se odlučili za ulaganje u zoni Podi, koja je imala najpovoljnije uvjete za naše daljnje poslovanje. U ovom pogonu razvit će se proizvodnja posuda pod tlakom, cijevnih sistema, strojnom obradom metala i dijelova za energetsku opremu.“, rekla je Milenka Barač, direktorica Industriusa.

 Uz sam proizvodni dio, poslovni objekt je obogaćen i dodatnim uredskim sadržajima, konferencijskom dvoranom i prostorom za opuštanje djelatnika. Zadovoljstvo današnjim svečanim otvaranjem pogona Industriusa iskazao je i direktor Zone Jakov Terzanović, te najavio i skoro otvaranje novih pogona tvrtke IDS (Industroservis d.o.o.). (Grad Šibenik)