Šibenik: Novom aplikacijom omogućena virtualna šetnja gradom s 360 panoramama

TZ grada Šibenika ima novu atraktivnu web aplikaciju, virtualnu šetnju s 360 panoramama. Web aplikacija „Šibenik 360“ predstavlja jedinstveno iskustvo doživljaja grada i okolice, te realniji pristup atrakcijama i ponudi grada.

Aplikaciju je u potpunosti razvila tvrtka „360 provideo“ iz Zagreba, koja je ujedno i certificirana za objavu 360 fotografija na Google kartici i Google street view platformi.

WebVR aplikacija Šibenik 360 predstavlja suvremeni, inovativni i interaktivan vizualni prikaz gradova i okolica iz zraka koristeći najnovije webVR tehnologije.

Na ovaj se način posjetiteljima nudi novo i drugačije iskustvo razgledavanja ponude grada Šibenika, te predstavljanje njegovih atrakcija uz mogućnost orijentiranja kroz prirodne, povijesne, kulturne i gastronomske znamenitosti.

Projekt je moguće gledati na svim tipovima uređaja od PC-a, pametnog telefona ili tableta uz dodatnu mogućnost pregleda preko virtualnih naočala.

Ovo je prva faza snimanja koja je obuhvatila šest lokacija: Šibenik- Dolac, Šibenik – tvrđave, Šibenik – Mandalina, Šibenik – Kanal Sv. Ante, Šibenik – Amadria Park, Šibenik – Sv. Nikola, unutar koji je označeno 6 najvažnijih interesnih točaka koje će se nadopunjavati, a aplikacija će se naduponjavati i širiti na okolno prodručje. Namjera je pokriti ostala turistička mjesta s našeg područja , a postoji mogućnost označavanja i specijaliziranih ruta, biciklističkih, pješačkih...i sl. (Grad Šibenik)