Šibenik: Obnovom luke Grad će dobiti 200 novih vezova

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković boravi danas u radnom posjetu Šibeniku. U sklopu posjeta, u pratnji gradonačelnika Željka Burića, župana Gorana Pauka i ravnatelja Županijske lučke uprave Željka Dulibića, obišao je radove na uređenju komunalne luke Vrnaža u Mandalini.

„Luka Vrnaža vrlo je značajan projekt za Šibenik i građane, budući da će riješiti problem vezova lokalnog stanovništva te je rijetki takav projekt u Hrvatskoj. Trenutno je pri kraju druga faza radova, nakon koje će Šibenik dobiti 200 novih vezova. Projekt je hvalevrijedan i zbog sjajne suradnje Grada, Županije i Ministarstva“, kazao je ministar Butković koji je danas obišao i Lučku upravu Šibenik, Luku Šibenik te obalu u gradskoj četvrti Dolac.

„Po završetku projekta Vrnaža, Šibenik će dobiti moderno uređenu komunalnu luku koja će promijeniti vizuru grada. Ne samo da će podići komunalni standard već i donijeti novu perspektivu turističkom razvoju Šibenika.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić. 

Podsjetimo, Grad Šibenik za projekt uređenja komunalne luke Vrnaža u proračunu za 2018. godinu osigurao je milijun kuna, a ista sredstva izdvojena su i tijekom 2016. i 2017. godine.

U tijeku je sastanak predstavnika Ministarstva, Šibensko-kninske županije, Grada Šibenika, Hrvatskih cesta, Županijske uprave za ceste, Županijske lučke uprave, Lučke uprave Šibenik i Luke Šibenik, a razgovara se, između ostalog, o terminalu Lučke uprave Šibenik te imovinsko-pravnim odnosima HŽ Ražine –Šibenik.

Razgovara se i o razvoju prometne infrastrukture na području Šibenika;u planu nabave Hrvatskih cesta je izrada projektne dokumentacije za čvorove Njivice i Rokići te Mandalina.

(sibenik.hr