Šibenik: Od sada u Gradskoj knjižnici moguće posuditi i micro:bitove

Gradska knjižnica „Juraj Šižgorić“ Šibenik jedna je od knjižnica uključenih u projekt „STEM revolucija se nastavlja: knjižnice“, pa je tako u svoj fond uvrstila 40 micro:bitova koje joj je u sklopu toga projekta donirao Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM).

STEM je pokrata od Science Technology Engineering and Mathemathics (tj. znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika), kojom se označuje skupina predmeta iz prirodnih znanosti. Micro:bit je mikroračunalo namijenjeno jednostavnom učenju programiranja i elektrotehnike i podizanju razine digitalne pismenosti uopće. To džepno računalo omogućava korisniku da vrlo brzo usvoji osnove programiranja i programskog razmišljanja.

Kako su knjižnice mjesta znanja i učenja, odnosno ustanove koje u svoje fondove uključuju raznovrsnu građu i idu ukorak s promicanjem novih tehnologija, tako će se i u ovoj knjižnici od ukupnog broja doniranih micro:bitova na Audiovizualnom odjelu moći posuditi 25, a 15 će se koristiti za održavanje radionica u Knjižnici. Micro:bitovi su prije svega namijenjeni edukaciji djece, ali ih mogu koristiti i odrasli za usvajanje novih vještina. Micro:bit se može posuditi na rok od 20 dana.

(Grad Šibenik)