Fond za zaštitu okoliša odobrio projekt

Šibenik osigurao 851 tisuću bespovratnih kuna za energetsku obnovu vrtića

Izvor: Grad Šibenik

Za energetsku obnovu dječjeg vrtića 'Kućica', procijenjenu na 1.375.126 kuna, Gradu Šibeniku su odobrena bespovratna sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 851 tisuću kuna. 'Ovo je samo jedan u nizu projekata energetske učinkovitosti za kojeg je Grad Šibenik, dobro napisanom prijavom, osvojio bespovratna sredstva FZOEU-a ili mjerodavnih ministarstava.“, kazao je zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta.

Grad Šibenik je u kolovozu prošle godine na otvoreni poziv Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, u sklopu Pilot projekta 'Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja', prijavio obnovu dječjeg vrtića 'Kućica' na Baldekinu procijenjenu na 1.375.126 kuna. Iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost stigla je obavijest o bespovratnom sufinanciraju obnove u iznosu od 851 tisuće kuna.

„Ovo je samo jedan u nizu projekata energetske učinkovitosti za kojeg je Grad Šibenik, dobro napisanom prijavom, osvojio bespovratna sredstva FZOEU-a ili mjerodavnih ministarstava. Prije dječjeg vrtića kućica dobili smo 900 tisuća kuna za modernizaciju gradske javne rasvjete, 1,4 milijun kuna za obnovu sportske dvorane Baldekin, 524 tisuće kuna za obnovu sportskog objekta Miminac na kojem su radovi započeli, te 200 tisuća kuna za učinkovitiju rasvjetu koji tek treba postaviti u Osnovnu školu Jurja Dalmatinca. Ne treba zaboraviti ni desetke šibenskih obitelji kojima smo osigurali bespovratna sredstva za obnovu fasada i krovova i ugradnju obnovljivih izvora energije u njihova kućanstva“, kazao je zamjenik gradonačelnika Šibenika mr.sc. Danijel Mileta.

Procijenjena ušteda toplinske energije za grijanje iznosi oko 51.318 kWh/god, a smanjenje emisije CO2 za ekstra lako lož ulje oko 16,3 t/god. Nakon poboljšanja zgrada će biti energetski razred A, dok je sada u energetskom razredu C.