Šibenik: Počela izgradnja podzemne garaže na Poljani

Danas su i službeno započeli radovi na izgradnji podzemne garaže na glavnom gradskom trgu Poljana. Postavljena je zaštitna ograda, gradilište je osigurano, a dopremljen je i  dio  mehanizacije za iskop.

„ Danas  započinju radovi na vrlo zahtjevnom projektu izgradnje podzemne garaže i uređenja glavnog gradskog trga Poljana koji će značajno  doprinijeti kvaliteti života u gradu Šibeniku. Projekt je izazov  i Gradskoj upravi i  investitoru, tvrtki Gradski parking, a zahtijevat će i suradnju i strpljivost svih naših sugrađana. Osobito me veseli što će u konačnici i glavni gradski trg  ponovno biti vraćen građanima.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić.„Projekt je posljedica razvoja turizma u gradu Šibeniku i u ovom trenutku je neophodan da bi i domicilno stanovništvo zadovoljilo osnovne potrebe za parkirnim mjestima.“, rekao je direktor poduzeća Gradski parking d.o.o. Goran Bulat.

Joško Galić, predstavnik tvrtke izvođača radova Lavčević d.o.o.  kazao je da  se nada izvedbi radova u planiranoj dinamici, pripremnim radnjama se pristupilo odmah, a   kopat će se rupa u dubiti od 13 metara.

Radovi će zahvaćati kompletan gradski trg, te dio ceste u kontaktnoj zoni gradskog trga koji vodi u desno skretanje prema Obali, tj. jedan (rubni) prometni trak Ulice Kralja Zvonimira počevši od Hrvatskog narodnog kazališta i nastavljajući se u Ulicu Vladimira nazora do Perivoja Roberta Visianija, uključivo prometne otoke na raskrižju bit će sastavni dio gradilišta.

„Tijekom trajanja radova bit će postavljena privremena regulacija prometa koja će omogućiti cestovni promet u svim smjerovima. Pješački koridori i pješački prelazi koji vode preko Poljane će se ukinuti te pomaknuti kroz središnji dio Perivoja te kroz ulice okomite na Zagrebačku ulicu (Masnu ulicu).  Ulaz u Gradsku knjižnicu Jurja Šižgorića će biti omogućen sa bočne strane, iz Ulice biskupa Fosca.“, rekao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

Dostava i pretovar robe unutar starog grada će se obavljati alternativnim pravcima u dogovoru s Gradskim parkingom.

Izgradnja garaže na tri etaže i s 256 parkirnih mjesta uz koju će se paralelno urediti središnji gradski trg i okoliš Gradske knjižnice bit će završena do ljeta 2020. godine. (Grad Šibenik)