Šibenik: Počeli radovi, Poljana dobiva garažu s tri podzemne etaže

U Šibeniku su danas započeli građevinski i arheološki radovi na Poljani kao prvi korak u procesu cjelovite transformacije centralnog gradskog trga. Prema prethodno raspisanom natječaju Gradskog parkinga, arheološke radove će obaviti splitska tvrtka Kaducej, dok  pripremne građevinske radove izvodi tvrtka TEC Gradnja d.o.o.

„Danas se počinje ostvarivati san svih Šibenčana. Poljana ponovno postaje šetalište koje će biti prilagođeno čovjeku 21. stoljeća. Ovo je uvertira u povratak Šibenčanima njihova centralnog gradskog trga s punim sadržajem uz izgradnju suvremene podzemne garaže s tri etaže. Vjerujem kako ćemo nakon uređenja Poljane vratiti vitalnost staroj gradskoj jezgri i omogućiti svima koji posluju  u samom središtu grada, od vlasnika trgovina do hotelijera, suvremeni način funkcioniranja“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Arheološki radovi će se odvijati na tri mikrolokacije – ispred perivoja Roberta Visianija, između zgrade kazališta i knjižnice (bedema) te na središnjem dijelu Poljane.

 „Pješacima će za  vrijeme trajanja radova biti omogućen prolaz s Poljane prema gradskoj jezgri, a rok završetka radova je  konac ožujka.“, istaknuo je zamjenik gradonačelnika  Danijel Mileta.

  „Gradski parking je nositelj investicije uređenja podzemne garaže i prema potpisanim ugovorima, izvođači imaju na raspolaganju gotovo dva mjeseca vremena za izvođenje arheoloških radova. Pri tom napominjem kako ćemo, prilikom istraživanja na središnjem dijelu sadašnjeg parkirališta, Poljanu ostaviti otvorenom za korištenje u obujmu u kojem to bude moguće.“ – rekao je Goran Bulat, direktor Gradskog parkinga d.o.o.

 Spomenuti arheološki radovi, zajedno s tekućim radovima Vodovoda i odvodnje na izmještanju kanalizacijskih cijevi, preduvjet su za glavne građevinske radove na Poljani, koji će započeti po završetku ovogodišnje turističke sezone. (Grad Šibenik)