Šibenik: Rekonstrukcija bivšeg kina Odeon u završnoj fazi

Radove na rekonstrukciji bivšeg kina Odeon koji se pretvara u modernu polivalentnu dvoranu namijenjenu održavanju kino i kazališnih predstava te kulturno-glazbenih događanja obišli su danas gradonačelnik Željko Burić sa zamjenicima Danijelom Miletom i Paškom Rakićem. Uređenje polivalentne dvorane odvija se fazno, a posrijedi su završni radovi na četvrtoj fazi rekonstrukcije kina Odeon.

 

 „Projekt rekonstrukcije bivšeg kina iznimno je zahtjevan zbog čega je Grad Šibenik pristupio faznom uređenju polivalentne dvorane. Grubi građevinski radovi su završeni, postavljene su instalacije, a sljedeća faza koja nas čeka je finaliziranje završnih obloga u samom objektu te nabava tehničke opreme koja će činiti ovaj multifunkcionalni centar nužno potrebnim gradu Šibeniku.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

 

Ministarstvo kulture, podsjetimo, za uređenje kina Odeon u 2017. godini osiguralo je sredstva u visini od 800 tisuća kuna, a radovi tijekom četvrte faze uređenja obuhvaćali su postavljanje vodovodnih, kanalizacijskih i elektroinstalacija, te instalacija za grijanje i hlađenje, postavljanje unutarnje toplinske i hidroizolacije, estriha i gips ploča, te ostale zidarske, betonske i obrtničke radove u unutrašnjosti prostora.

 

U ranijim fazama obavljena je statička sanacija objekta, mehanički i ručni iskopi, ugrađena je i armatura te je postavljena oplata za proširenje temelja. Uz hidrodinamičku pripremu stupova postavljen je novi beton. Izvedeni su radovi na uređenju pročelja objekta, postavljeni su vanjski fasadni slojevi, uključivo krov, te vanjska stolarija. Ujedno je riješen sustav odvodnje cijelog objekta na koji se kino Odeon naslanja.

 

Do sada je u projekt rekonstrukcije bivšeg kina Odeon uloženo više od 5,5 milijuna kuna, a Ministarstvo kulture je sudjelovalo s 3,4 milijuna kuna. Ukupna vrijednost projekta procijenjena je na između 11 i 14 milijuna kuna.

 

 

Današnjem obilasku nazočili su i predstavnici Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku kao mogući budući korisnici polivalentne dvorane.  (Grad Šibenik)