Šibenik: U rujnu počinju 'SIlver Citizens' - radionice za građane starije životne dobi

Izvor: Grad Lepoglava

Grad Šibenik odlučio je napraviti još jedan korak naprijed u razvijanju kvalitetnije poduzetničke klime. Nakon što su započele „Adults tech“ radionice, od 7. rujna kreću nove! Riječ je o „Silver Citizens“ radionicama koje će biti namijenjene građanima starije životne dobi.


Cilj „Silver Citizens“ radionica je aktivirati građane u poduzetničkom i poslovnom smislu. Posebno osmišljeni program, s kojim će se jednostavno identificirati, educirat će ih na koji način mogu iskoristiti svoje vještine na suvremenom globalnom tržištu. Želja je organizatora radionica da stariji građani s poduzetničkim duhom i znanjem u budućnosti budu sposobni na sličan način podučavati mlađe poduzetnike.

 

Bitno je istaknuti da je tečaj namijenjen osobama starije dobi bez obzira na zanimanje, poslovno iskustvo i razinu znanja koje posjeduju.     

„Silver Citizens“ radionice vodit će Keith Bradley, informatički stručnjak iz SAD-a koji je već uspješno organizirao „Tech teens“, a trenutačno radi i na „Adults tech“ radionicama. Ove su edukacije posebne po tome što će Bradley polaznicima ponuditi drugačiji pristup i metode u radu od uobičajenih, u ležernoj atmosferi. Keith Bradley ima više od 16 godina iskustva u provođenju i razvijanju poslovnih programa, a među njegovim se referencama izdvaja podatak da je bio asistent direktoru tehnološkog odjela u kampanji predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Baracka Obame.  

 

Polaznici edukacija će biti raspoređeni u grupe, a svaka će trajati četiri tjedna. Radionice će se održavati srijedom u prostorijama Urbanog centra. Ovim se putem pozivaju i volonteri s adekvatnim poznavanjem engleskog jezika, koji bi na predavanjima sudjelovali kao asistenti, i na taj način poboljšali svoje vještine te stekli novo iskustvo. (Grad Šibenik)