Šibenik: U sklopu javnih radova očišćeno više od 60 kilometara protupožarnih putova

Grad Šibenik u prosincu 2017. godine u sklopu Programa javnih radova na šest mjeseci angažirao je ukupno 140 osoba na poslovima preventivnih mjera zaštite od požara i bujičnih poplava koji su do sredine svibnja očistili više od 60 kilometara protupožarnih putova. Zaposleni su raspoređeni u 20 različitih grupa; dobrovoljnih vatrogasnih društava, mjesnih odbora i gradskih četvrti, javnih ustanova te udruga civilnih društava.

Do sada je očišćeno i/ili prokrčeno više od 60 km protupožarnih putova na cijelom području grada, od kojih su neka područja do sada bila kritična i gdje su zabilježeni mnogi požari posljednjih godina.

U suradnji s komunalnom tvrtkom Zeleni grad d.o.o. Šibenik, nezapaljeni zeleni otpad sa očišćenih područja je odvožen u Centar za gospodarenje otpadom Bikarac, čime je zaokružena priča o cjelovitoj protupožarnoj preventivi i zaštiti.

 

Uz navedene protupožarne i poljske putove, u suradnji s turističkim zajednicama pojedinih mjesta i mjesnim odborima, čišćeni su prilazni putovi prema javnim zgradama, poput škola, vrtića, mjesnih groblja kao i područje oko šetnice u kanalu sv. Ante.

 

Za potrebe programa nabavljeno je 30 novih motornih alata (motorne pile lančanice i motorne kosilice), koji su uz već postojeće alate u vlasništvu Grada, stavljeni na raspolaganje ovisno o broju raspoređenih ljudi po pojedinoj radnoj jedinici. (Grad Šibenik)