Šibenik: U školama razred prvašića više nego lani!

Grad Šibenik jedan je od onih koji ovu školsku godinu startaju s pozitivnim brojkama – ne samo da imaju čitav razred prvašića više nego prošle godine (23), već imaju i veći ukupan broj učenika u osnovnim školama. Gradonačelnik Željko Burić zadovoljan je ovim trendom, a ističe i kako ih najviše raduje podatak da je u područnu školu na otoku Zlarinu upisano čak sedam prvašića.

' Djeca su naša budućnost, a Grad Šibenik nastoji u kontinuitetu raditi na ostvarenju kvalitetnijih uvjeta za život i obrazovanje naših mališana', kaže gradonačelnik Burić.

Inače, Grad Šibenik je u ovoj godini za financiranje programa osnovnog školstva izdvojio gotovo 13 milijuna kuna (12.770.000 kn). U osnovnim školama Tina Ujevića i Jurja Šižgorića organiziran je izvanstandardni program produženog boravka djece za tri razredna odjela kojeg Grad podupire sa cca 340 tisuća kuna. U OŠ Jurja Dalmatinca, uz podršku Grada Šibenika i Ministarstva znanosti i obrazovanja, uspješno nastavlja s radom Osnovna škola za balet i suvremeni ples, kao poseban program te osnovnoškolske ustanove.

Od ove godine osiguran je i besplatan obrok djeci u osnovnim školama slabijeg imovinskog statusa. Maksimalni planirani broj djece je 1.447, a vrijednost projekta koji je u potpunosti financiran od strane Fonda europske pomoći za najpotrebitije iznosi 1.454.397,79 kn. (gradonačelnik.hr)