Šibenik: Započela realizacija projekta Studentskog doma Palacin

Na tvrđavi Barone u petak je predstavljen projekt Studenskog doma Palacin čime je i službeno započela realizacija ovog projekta vrijednog 84.094.707,55kuna. Projekt su predstavili gradonačelnik Željko Burić, dekan Veleučilišta u Šibeniku Ivan Malenica te ravnateljica Studentskog centra u Šibeniku Nella Slavica.

 

Studentski dom Palacin je dio projekta koji će promijeniti vizuru našeg grada, ali i obogatiti sadržaje koje Šibenik nudi. Kamen temeljac razvoja grada Šibenika je razvoj visokog obrazovanja koji ima tri komponente, a to su studiji, studentska infrastruktura i nastavni kadar. Konačan cilj nam je formiranje samostalnog Sveučilišta u Šibeniku. Ovo je trenutak kada možemo početi odbrojavanje kada će Vlada Republike Hrvatske proglasiti da su sve tri komponente za samostalno Sveučilište u Šibeniku zadovoljene.“, kazao je ovom prigodom gradonačelnik Željko Burić.

 

Nositelj projekta Studenskog doma Palacin je Veleučilište u Šibeniku u partnerstvu sa Studentskim centrom Šibenik. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u visini iznosa od 79.680.00,00kuna.U uspješnoj prijavi i provedbi projekta je ključan doprinos dao i Grad Šibenik, osiguravajući neophodnu stručnu i financijsku pomoć.

 

Geotehnički radovi već su obavljeni, a do nove godine bit će raspisani natječaji za voditelja izgradnje te izradu glavnog i izvedbenog projekta. Već sljedeće godine planiramo izabrati izvođača radova i krenuti s izgradnjom. Završetak projekta planiran je 1. siječnja 2020. godine, a to je i rok u kojem bi Studentski dom Palacin trebao biti useljiv.“, istaknuo je dekan Ivan Malenica.

 

Ravnateljica Studentskog centra u Šibeniku Nella Slavica zahvalila se svima koji su sudjelovali na projektu te je istaknula kako će po završetku projekta studenti u Šibeniku dobiti iznimno kvalitetan i moderno opremljen prostor.

 

 

Na lokaciji napuštene vojarne u tri dilatacije izgradit će se studentski dom kapaciteta 332 kreveta. Projektom su predviđeni sadržaji poput novih učionica, laboratorija i infrastrukture namijenjene za kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Ukupna  površina objekta je 7863,38 m2. Projektom je predviđeno i uređenje restorana sa 100 sjedećih mjesta. (Grad Šibenik)