Šibensko Veleučilište dobiva još 1000 kvadrata i postaje važan studentski centar u Hrvatskoj

Gradonačelnik Željko Burić sastao se jučer s dekanicom Veleučilišta u Šibeniku Anitom Grubišić te obišao radove na nadogradnji zgrade šibenskog Veleučilišta koja će dobiti nove učionice, biblioteku s čitaonicom, veliku vijećnicu, studentski dnevni boravak i niz drugih sadržaja.

 Dekanica ga je upoznala s ovim važnim projektom Veleučilišta u Šibeniku koji označava nastavak ulaganja u razvoj visokog obrazovanja u Šibeniku. "Riječ je o preko 1.000 kvadrata novog i korisnog sadržaja za studente i osoblje Veleučilišta, čije je predviđeno trajanje radova devet mjeseci.", istaknula je dekanica Grubišić.

 Gradonačelnik i dekanica složili su se kako je, uz nadogradnju zgrade Veleučilišta, iznimno bitan projekt uređenja studentskog kampusa na prostoru bivše vojarne na Palacinu, a na kojem zajedničkim snagama intenzivno rade Grad Šibenik, Veleučilište u Šibeniku te Studentski centar Šibenik.

  „Nadogradnja veleučilišne zgrade nastavak je ulaganja u razvoj visokog obrazovanja u Šibeniku, čime se ostvario jedan od glavnih preduvjeta da Šibenik postane važan studentski grad u Hrvatskoj te centar znanja i izvrsnosti. Osim toga, na fondove Europske unije prijavljen je projekt uređenja novog studentskog doma, menze i restorana na prostoru bivše vojarne na Palacinu. Iz fondova se očekuje sufinanciranje projekta u iznosu od gotovo 80 milijuna kuna, dok će Grad iz gradskog proračuna izdvojiti 4 milijuna kuna, budući da je razvoj visokog obrazovanja u Šibeniku i jedan od osnovnih prioriteta gradske vlasti“, istaknuo je gradonačelnik Željko Burić prilikom sastanka s dekanicom.

Dom će moći smjestiti 330 studenata, čime će se značajno olakšati studiranje onima koji nisu iz Šibenika i koji čine više od 60 posto od ukupnog broja studenata. Realizacijom cjelokupnog projekta otvorit će se brojne nove mogućnosti u pogledu proširenja programa rada Veleučilišta, a mladima iz cijele Hrvatske osigurati što kvalitetniji i raznovrsniji program studiranja.

 Razvoj visokog obrazovanja u Šibeniku intenzivirao se otvaranjem sveučilišnog studija Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u listopadu 2015. godine. Time je postavljen kamen temeljac za razvoj sveučilišta u gradu i organizaciju novih studijskih programa, a radovi na proširenju veleučilišne zgrade i uređenje studentskog kampusa nastavak su rada na pozicioniranju Šibenika kao važnog i održivog studentskog centra. (Grad Šibenik)