Sisak: 537 tisuća kuna za novo vatrogasno vozilo s auto ljestvama

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček jučer je uručila zapovjedniku Javne vatrogasne postrojbe Grada Siska Miroslavu Golubu ključeve vozila s auto ljestavama čime će se znatno poboljšati vozni park JVP-a Grada Siska. Gradonačelnica je istaknula kako je izuzetno važno da Javna vatrogasna postrojba i svi ljudi koji tamo rade budu opremljeni najboljom i najsigurnijom opremom.

„Zadovoljstvo mi je što smo 42 godine stare auto ljestve zamijenili znatno mlađima i što će vatrogasci na većim visinama moći sigurnije obavljati svoj posao. Javna vatrogasna postrojba kompletirala je vozni park i opremu i nastavlja kontinuirano ulagati i u ljudske resurse“, rekla je gradonačelnica.

„Vozilom s 30 metarskim auto ljestvama znatno smo poboljšali i unaprijedili naš vozni park. Ljestve mogu dosegnuti najviše katove najviših zgrada u Sisku, a nabavljene su za 537 tisuća kuna, sredstvima iz gradskog proračuna“, izjavio je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Siska Miroslav Golub.

JVP Grada Siska raspolaže sa 16 vatrogasnih vozila opremljenih različitim vrstama vatrogasne opreme i trenutno zapošljava 52 zaposlenika. Profesionalni i dobrovoljni vatrogasci od početka ove godine, pa do sada, uspješno su odradili 513 intervencija i u njima spasili 7,5 milijuna kuna vrijednu imovinu. (Grad Sisak)