Sisak: Do kraja svibnja završavaju se radovi vrijedni 6,3 milijuna kuna

U Sisku je trenutno u tijeku sedam projekta ukupne vrijednosti 4,1 milijuna kuna, a gradonačelnica Kristina Ikić Baniček najavljuje da bi do kraja svibnja radovi trebali biti završeni na 11 gradilišta koja obuhvaćaju nova popločenja, uređenja prometnica, parkirališta, novih nogostupa te uređenja igrališta... Ukupna vrijednost radova je 6,3 milijuna kuna.

Trenutno se, između ostalog, radi na uređenju parkirališta u ulicama Matije Gubca i Hrvatskih domobrana. Projekt uređenja zelenih površina i javnih pješačkih zona u Rimskoj ulici je također započeo te bi do sredine svibnja prva faza koja uključuje rekonstrukciju nogostupa trebala biti završena. ''Nogostup duž cijele Rimske će dobiti novo popločenje, a u sklopu ovog projekta, kojim će se uljepšati vizure središta grada, bit će još više zelenila, nove urbane opreme i uredit će se mali trg ispred knjižnice i Gradske vijećnice'', istaknula je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Od grada saznajemo da će ostali radovi uključivati izgradnju nogostupa u Capraškoj, popločavanje Trga hrvatske dužnosti, uređenje igrališta u Odranskoj i Ulici Braće Lačan te izgradnju dječjeg igrališta na Trgu Vere Grozaj. (L.U.)