Sisak: Kolektivnim ugovorom povećana prava radnika Auto prometa, od sada i dar za djecu

U četvrtak 5.travnja je u uredu gradonačelnice Siska Kristine Ikić Baniček, nakon dvotjednih pregovora, potpisan Kolektivni ugovor za radnike u trgovačkom društvu Auto promet Sisak d.o.o. Uz suglasnost gradonačelnice Kristine Ikić Baniček, koja predstavlja Skupštinu trgovačkog društva, Ugovor su potpisali direktor Auto prometa Darko Majić, predsjednik Sindikata prometa i veza Hrvatske Stjepan Lisičak i predsjednik tog sindikata u Auto prometu Sisak Ivan Markota te predsjednik Sindikata hrvatskog vozača Miljenko Gočin i predsjednik tog sindikata u Auto prometu Sisak Mirko Skender.

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček čestitala je predstavnicima sindikata na kolektivnom ugovoru koji je potpisan na rok od četiri godine.

"Čestitam jer ste uspjeli, za razliku od nekih drugih sindikata koji djeluju u Gradu Sisku, staviti interes radnika ispred politikanstva. Drago mi je što su svi radnici Auto prometa stali iza ovog kolektivnog ugovora i slažu se s njegovim prijedlogom", rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Zadovoljstvo potpisanim ugovorom izrazio je i direktor Auto prometa Sisak Darko Majić.

"Predstavnici sindikata pristupili su pošteno i sa stvarnom željom da potpišemo ugovor, da zadržimo postojeća i još povećamo prava radnika. Kolektivnim ugovorom zadržavamo postojeća prava i uvodimo dar za djecu u iznosu od 400 kuna kojeg radnici do sada nisu imali", rekao je Majić.

Predsjednik Sindikata prometa i veza Hrvatske Stjepan Lisičak zahvalio je gradonačelnici koja je prihvatila inicijativu predstavnika sindikata o pokretanju kolektivnog pregovaranja te je istaknuo kako su tijekom pregovora imali korektnu suradnju i s direktorom Majićem. Predsjednik Sindikata hrvatskog vozača Miljenko Gočin naglasio je kako Auto promet Sisak, uz modernizaciju voznog parka, skrbi i o zaposlenima.

"Vjerujem da je ovo početak ostvarenja još boljih prava, ali i osiguranje da nam radnici ostanu", rekao je Gočin.

I predsjednici sindikata u Auto prometu Sisak Ivan Markota i Mirko Skender istaknuli su kako se nadaju da će konsolidacijom poduzeća, a u dogovoru s direktorom i poslodavcem, doći i do još boljih materijalnih prava za zaposlenike Auto prometa Sisak.

 (sisak.hr)

Kristina Ikić Baniček