Sisak prvi u Hrvatskoj ima igralište s podlogom proizvedenoj u Hrvatskoj

Na postojećim sportskim igralištima u Odranskoj i Ulici Braće Lačan postavlja se modularna multifunkcionalna KlikFlex podloga koja je sto posto hrvatski proizvod za razliku od sličnih takvih podloga koje nisu proizvedene u Hrvatskoj. U Odranskoj će biti za mali nogomet i košarku, a u Ulici Braće Lačan za košarku, mali nogomet  i dva za badminton. Sisak je trenutno prvi grad u Hrvatskoj koji se odlučio za ovakve podloge koje su trenutno hit u svijetu, pogotovo u Americi, javljaju iz Grada.

-Drago mi je da je upravo u Sisku prvo ovakvo igralište. Radi se o multifunkcionalnoj KlikFlex podlozi koja je protu klizna i ima garanciju 20 godina. Danas do kraja dana postavit će se cijela podloga, slijedi još iscrtavanje i nakon toga ćemo imati funkcionalno i sigurno igralište – rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Identična podloga postavlja se ovaj tjedan i na sportskom igralištu u Odranskoj ulici, a klik flex podloga planira se postaviti i na igralište iza Dječjeg doma Vrbina.

-Želja nam je da se djeca rekreiraju i bave se sportom, a da pritom budu sigurna i da ne dođe do ozljeda. Nadam se da će sportaši mali i veliki biti zadovoljni proizvodom. Cijena podloge i radova na oba igrališta je 290 tisuća kuna – dodala je gradonačelnica.

Otkako je napravljeno višenamjensko sportsko igralište u Capragu, uz Petrinjsku ulicu, više nema kvarta iz kojih ne dolaze zamolbe da se i kod njih napravi takvo igralište.

-U tijeku je izrada projektne dokumentacije za jedno igralište u centru, a planiramo jedno i u Tomčevom putu čim se riješe imovinsko-pravni odnosi – zaključila je gradonačelnica tijekom obilaska radova na sportskim igralištima. (Grad Sisak)