Sisak: U autobusima manje nezaposlenih, veći broj radničkih pokaza

Jadranka Blagojević iz Siska milijunta je putnica Auto prometa u ovoj godini u linijskom prijevozu. Vrijednosnu karticu s iznosom od 1.000,00 kuna uručila joj je danas na Autobusnom kolodvoru gradonačelnica Kristina Ikić Baniček nakon što je na blagajni kupila autobusnu kartu do Zagreba.

-Za mene je ovo veliki poklon i iznenađenje do neba. U zadnje vrijeme dosta koristim gradski prijevoz i dosta često putujem u Zagreb zbog zdravstvenog stanja. Zadovoljna  sam prijevozom, vozači u autobusima su jako ljubazni, a i novi autobusi su dobri i ugodni za vožnju – rekla je milijunta putnica.

Gradonačelnica je čestitala Jadranki Blagojević kazavši kako je to jedna lijepa gesta Auto prometa Sisak prema svojim putnicima.

-Ovo je još jedna u nizu mjera koje provodimo kako bi popularizirali gradski prijevoz i stimulirali da što više građana koristi autobusni prijevoz. Ono što me posebno veseli je da se posljednjih mjeseci smanjio broj karata koje koriste nezaposlene osobe, a povećao se broj radničkih pokaza – naglasila je gradonačelnica.

Direktor Auto prometa Sisak Darko Majić rekao je kako je smanjenjem cijene karte s 5 na 3 kune povećan broj putnika kao i porast vožnji umirovljenika, a posebno veseli povećan broj prevezenih učenika srednjih škola za 3 posto i povećan broj  vožnji radnika za 3 posto.  Dolaskom novih autobusa povećao se broj putnika i ove će godine Auto promet Sisak imati više putnika nego prošle godine.

-Nabava novih autobusa samo je jedan dio cjelokupnog projekta u sklopu kojega smo asfaltirali naše dvorište na Zagrebačkoj cesti površine 4 tisuće kvadratnih metara. Drugi dio  projekt je nabava novih alata i opreme koji su potrebni za zastarjelu radionicu koja će stići sljedeći tjedan, a također sljedeći tjedan otvaramo i ponude za novi softver za prodaju karata koji će omogućiti nova i modernija plaćanja. Sve što smo radili do sada radili smo transparentno i nje bilo nijedno prigovora do sada. Ugradili smo nedavno u 15 autobusa i besplatni internet koji radi bez greške – zaključio je Majić. (Grad Sisak)