Slavonski Brod: 9,9 milijuna kuna za zapošljavanje 62 žene koje će brinuti o 285 starijih osoba

U okviru provedbe projekta „Zaposlena“ - pružanje podrške u svakodnevnom životu starijim osobama s područja grada Slavonskog Broda je objavljen oglas za zapošljavanje 62 žene koje će se brinuti za 285 starijih i nemoćnih osoba.

Naime, cilj projekta „Zaposlena“ je ublažiti rizik od siromaštva kao rezultata nezaposlenosti za nezaposlene žene kojima prijeti socijalna isključenost te pad razine kvalitete života, i to kroz njihovo osposobljavanje i angažman u pružanju podrške u svakodnevnom životu starijih osoba na urbanom području Slavonskog Broda. Tako se zapošljavanje odnosi na žene sa završenom srednjom školskom spremom koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, s naglaskom na dobi starije od 50 godina, za žene s invaliditetom te žene žrtve nasilja u obitelji.

Projekt „Zaposlena“ provodi se u okviru instrumenta „Zaželi - Program zapošljavanja žena“. Grad Slavonski Brod je nositelj projekta, a projektni partneri Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod, Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Slavonski Brod, Dom zdravlja Slavonski Brod i Kreativnu udrugu Obraduj obraduj sebe i druge. Projekt se provodi od srpnja ove godine do siječnja 2021. godine, a ukupna vrijednost projekta je 9,9 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda. (Grad Slavonski Brod)