Slavonski Brod: Aplikacijom City Hub protiv uništavanja gradske imovine

Na novouređenom igralištu ukradene su ljuljačke i košarice za otpad, a nažalost, uz ovakve primjere, vrlo često svjedočimo uništavanju novouređenih dječjih igrališta u svim dijelovima grada, upozoravaju iz gradske uprave i pozivaju građane da u sprječavanju vandalizma koriste mobilnu aplikaciju City Hub

Unatoč brojnim apelima Gradske uprave, na području Slavonskog Broda u posljednje se vrijeme bilježi sve veći broj slučajeva vandalizma, ali i otuđenja javne gradske imovine. Uz učestale primjere uništavanja gradske imovine poput novouređenih dječjih igrališta, klupa za sjedenje, prometnih znakova, košarica za otpad, ovih su dana otuđeni elementi na nedavno postavljenom dječjem igralištu u Podvinju. S obzirom na sve češće slučajeve vandalizma i otuđenja javne gradske imovine, iz gradske uprave pozivaju građane da u sprječavanju takvog ponašanja pojedinaca koriste mobilnu aplikaciju City Hub.

Naime, uz pomoć ove mobilne aplikacije građani imaju mogućnost na licu mjesta fotografirati ne samo određeni komunalni problem nego i počinitelja prekršaja te ga na brz i jednostavan način prijaviti nadležnim gradskim službama. Tijekom posljednje godine dana, od kada je aplikacija dostupna građanima, Gradska uprava je putem City Huba zaprimila više od 200 prijava građana.

Iz Grada apeliraju na sve građane da čuvaju svoj grad i javnu gradsku imovinu, jer u konačnici i o njima samima ovisi koliko će im novi sadržaji biti na raspolaganju. (Grad Slavonski Brod)