Slavonski Brod: Grad i roditelji jedinstveni u borbi za novu zgradu OŠ 'M. Amruš'

„Projekt izgradnje novog i modernog prostora OŠ „Milan Amruš“ glavni je cilj Grada Slavonskog Broda. Na sastanku s okupljenim roditeljima još jednom smo utvrdili kako ćemo zajedničkim nastupom tražiti rješenja nadležnih državnih institucija kako bi se učenicima ove škole omogućili što bolji uvjeti za obrazovanje i svakodnevni boravak u njoj“ – istaknuo je gradonačelnik Mirko Duspara na  sastanku s roditeljima učenika OŠ „Milan Amruš“.

Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara održao je još jedan sastanak sa roditeljima učenika OŠ „Milan Amruš“, na kojemu je još jednom utvrđeno kako je zajednički cilj Grada i roditelja realizacija projekta izgradnje nove školske zgrade.

Gradonačelnik Mirko Duspara istaknuo je kako je realizacija projekta izgradnje nove školske zgrade OŠ „Milan Amruš“ od velike važnosti za Slavonski Brod te je svima prisutnima predstavio niz mjera koje je Grad poduzeo kako bi se taj projekt i ostvario. Podsjetio je da je Grad samostalno financirao izradu projektne dokumentacije i osigurao zemljište za izgradnju objekta, a dobivena je i građevinska dozvola.

O potrebi izgradnje novog objekta, gradonačelnik je u nekoliko navrata izvijestio i predstavnike nadležnih ministarstava te premijera Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića. S obzirom da odgovor od nadležnih institucija još uvijek nije stigao, na sastanku potvrđen je zajednički nastup Grada i roditelja učenika prema Ministarstvu znanosti i obrazovanja te prema Vladi Republike Hrvatske, od kojih će se zahtijevati da osiguraju potrebna sredstva za izgradnju nove škole.

S obzirom da je OŠ „Milan Amruš“ jedina škola za djecu s posebnim potrebama na području cijele Brodsko-posavske županije te da njeni učenici uistinu zaslužuju kvalitetniji i moderniji prostor koji će zadovoljiti sve njihove potrebe, Grad Slavonski Brod i dalje će ulagati napore kako bi se ovaj projekt napokon realizirao. (Grad Slavonski Brod)