Slavonski Brod: Grad organizirao ljetni kamp za djecu

Kako bi se djecu potaknulo na zdrav način provođenja ljetnih praznika i slobodnog vremena, Grad Slavonski Brod je pokrenuo novi program pod nazivom „Brodski ljetni kamp“. Izniman interes roditelja i djece rezultirao je s više od stotinu polaznika, a zbog velikog broja prijavljenih te kako bi sva djeca koja su se prijavila mogla u Kampu sudjelovati, program se održava u dva turnusa.

Brodski ljetni kamp započeo je 18. lipnja, a sadržaji su svakim radnim danom u vremenu od 8.00 do 16.00 sati sve do 13. srpnja. Projekt je namijenjen učenicima od 1. do 4. razreda osnovne škole uz uvjet da znaju plivati, a djeci se omogućuje cjelodnevno organizirano provođenje slobodnog vremena uz stručni nadzor profesora kineziologije, na Gradskim bazenima, u prostoru Sportske dvorane „Vijuš“ te na Gradskom kupalištu Poloj. Svi polaznici tako su dosad imali priliku usavršiti svoje plivačke tehnike, trenirati gimnastiku, stolni tenis, nogomet, rukomet, košarku i odbojku ili igrati badminton, kuglanje, pikado i stolni tenis. Cijena programa je 150 kuna.

 

Grad Slavonski Brod ima još jedan ljetni program za djecu i mlade. Već dvadeset i treću godinu zaredom tijekom ljetnih školskih praznika Grad priprema program „Ljeto u Brodu“. U suradnji s brodskim udrugama organizirani su raznovrsni ljetni rekreativno-zabavni sadržaji i brojne zanimljive aktivnosti. Nositelji programa su Zajednica sportskih udruga i Zajednica tehničke kulture Grada Slavonskog Broda.

U programe "Ljeto u Brodu 2018." koji su tijeku lipnja, srpnja i kolovoza aktivno se mogu uključiti djeca i mladi s područja grada, a svi sadržaji su besplatni.

Organizirano i osmišljeno provođenje slobodnog vremena djece i mladeži tijekom školskih praznika uz stručno vođenje i nadzor, unaprjeđenje zdravlja i zdravog načina življenja, međusobno natjecanje i stjecanje pozitivnih navika polaznika športskih škola, stvaranje prijateljstava, zabava, učenje i vježbanje te samopotvrđivanje osobnih sposobnosti školske djece i mladeži kroz različite aktivnosti neki su od ciljeva ljetnih programa i aktivnosti.

Samo neke od aktivnosti su ljetna škola kajaka i kanua za početnike, karate škola, škola košarke, kuglanja, odbojke, stolnog tenisa, vaterpola, taekwondo-a, izleti na planinarski dom i  druge.

Organizirane su i brojne radionice, a neke od njih su modelarska, radionica minijatura i maketa, radioamaterske i origami radionica. Za obožavatelje fizike i SF-a tu su primjerice Astronomska abeceda, SF filmski maraton i Astronomska opažanja Perzeidi. (gradonačelnik.hr)