Slavonski Brod: Gradonačelnik podijelio prve pakete opreme za novorođenčad

Gradonačelnik Mirko Duspara danas je posjetio dvije brodske obitelji koje su proteklih dana postale bogatije za još jednog člana obitelji, odnosno u kojima je rođeno prvo dijete te još jednu obitelj koja rođenje svog djeteta trenutačno iščekuje. Tom prilikom osobno im je uručio pakete opreme za novorođenčad, koja uz krevetić sadrži higijenske, kozmetičke i tekstilne proizvode potrebne za početak jednog bebinog života.

Prema pozitivnim reakcijama i izjavama roditelja koji su danas preuzeli opremu, ova nova pronatalitetna mjera izvrstan je potez Grada Slavonskog Broda, kojom se budućim roditeljima olakšava priprema za dolazak djeteta i iskazuje briga za mlade obitelji, a paket sadrži proizvode koje bi si i sami izabrali.

Uz jednokratne novčane potpore, koje su uvećane i u 2018. godini te darivanjem opreme u vrijednosti od 5.000 kuna, Grad nastoji omogućiti svakom prvorođenom djetetu s područja Slavonskog Broda jednake uvjete na početku života, bez obzira na financijske mogućnosti obitelji. Za nabavu potrebne opreme za prvorođenu djecu u obiteljima Grad će ove godine iz proračuna izdvojiti 1,1 milijun kuna.

Isto tako, Grad je ostavio i izbor onim roditeljima koji već posjeduju dio opreme za bebu ili su većih financijskih mogućnosti za kupovinu opreme iznad vrijednosti koju Grad osigurava, da jednokratnom novčanom pomoći od 1.000 kuna dopune što ono im nedostaje.

Važno je naglasiti kako će se od 1. svibnja 2018. roditelji morati prethodno na vrijeme izjasniti, minimalno mjesec dana prije očekivanog termina poroda, koji oblik pomoći za opremu za dijete žele iskoristiti. U tu svrhu potrebno je ispuniti zahtjev, koji je moguće preuzeti u Pisarnici Grada Slavonskog Broda, a uz koji treba priložiti preslike osobnih iskaznica roditelja te liječnički nalaz kao dokaz da je riječ o prvoj trudnoći majke. Nakon podnošenja zahtjeva oprema će roditeljima biti dostavljena na kućnu adresu u vremenu od tjedan dana.

Što sve obuhvaća ova 5.000 kuna vrijedna oprema možete pogledati u na internetskim stranicama Grada s detaljnim informacijama o proizvodima koje uključuje paket opreme za novorođenčad.

Zahtjev:

Zahtjev za dodjelu pomoći u opremi za novorođeno prvo dijete

Sadržaj opreme za prvorođenu djecu:

http://www.slavonski-brod.hr/index.php/ostale-vijesti/8302-evo-sto-sve-obuhvaca-oprema-koju-grad-daruje-za-prvorodenu-djecu


(Grad Slavonski Brod)