Slavonski Brod: Još dvije obitelji počinju graditi kuće na gradskom zemljištu

Grad Slavonski Brod od kraja prošle godine provodi projekt namijenjen mladim obiteljima koji im pruža mogućnost prava građenja obiteljskih kuća na gradskim zemljištima.

Nakon provedena prva dva natječaja, ugovori su potpisani s ukupno 10 obitelji, a ovih dana su im se pridružile još dvije mlade obitelji. Riječ je o obitelji Bosnić i Andrić, koje su nakon provedenog trećeg natječaja, potpisale ugovore o ostvarivanju prava građenja obiteljskih kuća na odabranim gradskim zemljištima u Naselju kardinala Franje Kuharića i u Naselju Marka Majstorovića.

Kao što je već ranije istaknuto, novi stambeni projekt gradskih zemljišta mladim obiteljima nudi mogućnost svojevrsnog zakupa zemljišta za potrebe gradnje obiteljske kuće i to na razdoblje od 99 godina. Taj zakup plaćat će oko 100 kuna mjesečno, a ukoliko za to pokažu interes, nakon razdoblja od deset godina, gradsko zemljište će moći i otkupiti od Grada. Pri tome će cijena zemljišta biti umanjena za ukupan iznos uplaćenog prava građenja koje je i nasljedno.

Važno je naglasiti kako su ovo prve parcele koje Grad dao mladim obiteljima na raspolaganje kroz ovakav model te da ima prostora za proširenje ovog projekta. Naime, Grad raspolaže s otprilike stotinjak parcela kojima kroz ovaj projekt može pomoći mladim obiteljima da jednostavnije dođu do prve nekretnine. Na taj način će ih rasteretiti velikog troška prilikom gradnje obiteljske kuće, a nakon sklopljenog ugovora o pravu građenja na gradskom zemljištu mlade obitelji će imati rok od tri godine za izgradnju kuće. (Grad Slavonski Brod)