Slavonski Brod: Još jedna mlada obitelj gradi kuću na gradskom zemljištu

Mlade obitelji koje su ostvarile pravo gradnje obiteljskih kuća na gradskim zemljištima krenule su s izgradnjom svojih kuća. Tako je nakon obitelji Tomljenović, u Naselju kardinala Franje Kuharića s izgradnjom obiteljske kuće na gradskom zemljištu, započela je i obitelj Čretni. Ukupno deset mladih obitelji ostvarilo je pravo građenja obiteljskih kuća na odabranim gradskim zemljištima u ovom gradskom naselju.

Podsjetimo, novi stambeni projekt gradskih zemljišta mladim obiteljima nudi mogućnost svojevrsnog zakupa zemljišta za potrebe gradnje obiteljske kuće i to na razdoblje od 99 godina. Taj zakup plaćat će oko 100 kuna mjesečno, a ukoliko za to pokažu interes, nakon razdoblja od deset godina, gradsko zemljište će moći i otkupiti od Grada. Pri tome će cijena zemljišta biti umanjena za ukupan iznos uplaćenog prava građenja koje je i nasljedno.

Važno je naglasiti kako su ovo prve parcele koje Grad dao mladim obiteljima na raspolaganje kroz ovakav model te da ima prostora za proširenje ovog projekta. Naime, Grad raspolaže s otprilike stotinjak parcela kojima kroz ovaj projekt može pomoći mladim obiteljima da jednostavnije dođu do prve nekretnine. (Grad Slavonski Brod)